RSS
Hírek

Az ima fontossága

2016-03-11

Ha egy gyülekezet nem imádkozó közösség, akkor nem számít, milyen jól prédikál a lelkész, milyen szépen énekel a kórus, vagy milyen gyönyörű az épület. Ahhoz, hogy egy gyülekezet sikeres legyen, nem szabad elfeledkezniük arról, hogy Jézus azt mondta: „az én házam imádság háza legyen” (Lukács 19:46)

Ha egy gyülekezet nem imádkozó közösség, akkor nem számít, milyen jól prédikál a lelkész, milyen szépen énekel a kórus, vagy milyen gyönyörű az épület.
Ahhoz, hogy egy gyülekezet sikeres legyen, nem szabad elfeledkezniük arról, hogy Jézus azt mondta: „az én házam imádság háza legyen” (Lukács 19:46)

Legyen elsődleges fontosságú számodra az imádság! (2)
„Azt akarom tehát, hogy a férfiak mindenütt bűntől tiszta kezeket felemelve imádkozzanak harag és kételkedés nélkül.” (1Timóteus 2:8)

Amikor Pál apostol Timóteust készítette fel a szolgálatra, meg akarta értetni vele, hogyan működik a gyülekezet. Ezért tanítását a legfontosabb dologgal kezdte, az imádsággal. Lényegében Pál ezt mondta: „Mielőtt bármi mást tennél, imádkozz! Mielőtt bármi mást tanítanál, tanítsd a gyülekezetedet imádkozni!” Miért? Mert, ha Isten nem áll az oldaladon, nem fogsz sikert elérni! A legtöbben értelmünkkel elfogadjuk ezt. Elmondunk egy rövid imát, mielőtt elindulunk otthonról. Étkezések előtt is imádkozunk. Az istentiszteleteket is imádsággal kezdjük. De kevesen értjük meg az imádság igazi jelentőségét. Éppen ezért akarta Pál, hogy Timóteus tisztában legyen azzal, mi az ima helye, és mennyire fontos a gyülekezetben. Mi sem próbáljuk azzal áltatni magunkat, mintha mi képesek lennénk előidézni dolgokat imádság nélkül. Ha egy gyülekezet nem imádkozó közösség, akkor nem számít, milyen jól prédikál a lelkész, milyen szépen énekel a kórus, vagy milyen gyönyörű az épület. Ahhoz, hogy egy gyülekezet sikeres legyen, nem szabad elfeledkezniük arról, hogy Jézus azt mondta: „az én házam imádság háza legyen” (Lukács 19:46). Oswald Chambers mondta: „Mi úgy tekintünk az imádságra, mint olyan eszközre, amivel megszerezhetünk magunknak dolgokat. A Biblia szerint azonban az imádság arra való, hogy általa megismerjük Istent.” Nem azért járunk templomba, hogy lelkesítő igehirdetést vagy jó énekeket hallgassunk, azért jövünk, hogy Istennel találkozzunk. A lelkész és a kórus eszközök, melyeken keresztül ő szól hozzánk, de az imádságot semmi sem pótolja. Az ima nem csupán szép érzés, lelki fejlődésed, sőt, túlélésed múlik rajta! Ezért, ha mostanában leszoktál róla, nagyon gyorsan kezdj el újra imádkozni!


Olvass még:

Karácsonyi istentisztelet más helyszínen

2019-12-24

Karácsony első napján, 25-én a megszokottól eltérő helyszínen, a Kánaán-Házban lesz az Istentiszteletünk, hogy mindazon családok, akik ott laknak, és szeretnének velünk együtt ünnepelni, otthonosan, helyben tehessék! Amennyiben szeretnél velünk együtt ünnepelni Karácsony első napján, úgy kérlek, oda gyere. A cím: Pápa Csatorna utca 8. Várunk szeretettel, hogy együtt ünnepeljük Jézus Krisztus születését!

Áldott Karácsonyt kívánunk Megváltónk születésnapján

2019-12-24

Adventi gyetyagyújtás

2019-12-18

Idén december 22-én megint mi gyújtjuk meg a negyedik gyertyát a Kastély előtt. Ez évben a Keresztkérdés együttes, valamint több ember bizonyságtétele, videók, Zircről Judit és még mások hozzájárulása révén lehetsz részese egy két órás programnak. Aki eljön, apró ajándékkal köszöntjük! Találkozunk?

Ezer ember

2019-12-18

Végre frissült az ezer ember proejktünk oldala, amit itt találhatsz meg! http://ezerember.blogspot.com/ Angolul https://athousandpeople.blogspot.com/ Kérlek, kövesd nyomon az építkezést, és imádkozz értünk!

Imakonferencia, azaz nem lesz istentisztelet

2019-03-29

Kérlek, ne feledjétek el, hogy 2019. március 31-én, vasárnap nem lesz Pápán baptista istentisztelet, helyette Balatonszemesen leszünk a dunántúli imakonferencián, amire bátorítunk mindenkit, hogy jöjjön el!

Házasságedző-terem

2017-06-11

Kora tavasszal újraindult a házasságedző terem. A negyedik alkalom június 11-én lesz A torma és a gyümölcsfa - együttműködés a házasságban téma kapcsán "Kényszerrandi" alcímmel.

Tényleg számít, hogy valaki jár-e házicsoportba vagy sem

2017-05-18

Azt gondolom a legtöbb pásztor és gyülekezeti vezető a Biblia és saját tapasztalata alapján is meg van győződve a házicsoportok fontosságáról. Éppen ezért igyekszünk ilyen rendszert kiépíteni a gyülekezeteinkben, és próbáljuk is bevonni az embereket minél nagyobb számban. Kérdés, vajon mérhető, hogy valóban segít a házicsoport a lelki növekedésben, vagy csak sejtéseink lehetnek?

Egyszerűsített éves beszámoló

2017-05-18

A törvényi kötelezettségeknek eleget téve megjelenítjük a Pápai Sarokkő Baptista Gyülekezet Egyszerűsített éves beszámolóját.

Ezer ember blog

2016-07-01

Elindult az új blogunk, aminek az a célja, hogy azt követve figyelemmel kísérhesse bárki az új gyülekezeti épület létrejöttét.

Isten és a foci

2016-06-15

Lázár Ervin: Foci Odajön a fiam, elgondolkozva néz rám. Mint egy mélytengeri búvár a víz alól, kiemelkedem a munkából, mert látom, hogy valami fontosat akar kérdezni. – Apu, Isten szokott focizni?

Pápai Sarokkő Baptista Gyülekezet  2014 - 8500 Pápa Barát utca 19.  - zoltanboncz@gmail.com - weboldal fejlesztő: Arteries Studio