RSS
Hírek

Gyertek közelebb

2010-02-19

A lelkész egy fiatalembert szólított, hogy bizonyságot tegyen. Valamikor annak a gyülekezetnek a tagja volt.

Elmondta, hogy hívők a szülei, sőt, az édesapja lelkészként szolgált. Erdélyből jött át, s rögtön gyülekezetet keresett, mert ezt nagyon fontosnak érezte. Aztán valahogy, lassacskán elmaradt a gyülekezetből. S talán azért, mert egyedül élt itt - a családja nélkül -, rossz társaságba került. Két-három éven belül belekeveredett egy betöréses lopásba, amiért börtönbüntetést kapott.Isten kegyelme az mégis, hogy ott visszatalált oda, ahonnan letért. Az egész bizonyságtétel egy nagy felkiáltó jel: Kapaszkodj Jézusba minden erőddel!

Mindig vannak olyanok a gyülekezetekben, akik az ajtóhoz a lehető legközelebb ülnek le. Így feltűnés nélkül lehet érkezni és távozni. Mert ők jönnek a legkésőbb, és ők mennek el legelőször. Csendes szemlélődők. Kicsit csodálkoznak, amikor valaki túlságosan érzelmi módon él át valamit. Mondjuk valaki sír egy ének közben, ami a szívéhez szólt. Vagy fáj valakinek az, hogy visszautasítják a bizonyságtételét. Nekik nincs ilyen kudarc élményük, mert nem is beszélnek Jézusról senkinek. Persze azt sokan tudják róluk, hogy baptisták.

Aztán a lelkész már csak néhány mondatot fűzött hozzá az elhangzottakhoz. Azt mondta: Ne üljetek a szélére. Gyertek közelebb! Akarjatok elsők lenni. Gyertek közelebb! Ez a mondat visszhangzik, azóta is a fejemben. Közelebb, mert a széléről nagyon könnyű elsodródni.

Nem is emlékszem már, hogy mi volt előbb. Az, hogy nem jöttem már olyan rendszeresen, mint régen, vagy az, hogy tényleg úgy éreztem, hogy nem kapok túl sokat abból, ami elhangzik, s a végén szinte senki sem jön már oda hozzám, hogy beszélgessünk. Mindenesetre, így van! Már nem érzem, hogy szükségem lenne a testvéreimre. Megvannak mindenkinek a maga problémái. Az pedig, hogy talán másoknak lenne szükségük rám, fel sem merült.

Gyertek közelebb! Akkor is, ha közel vagy. Ha már teszel valamit, ha már van valamilyen feladatod a gyülekezetben. Valaki meg semmit sem csinál! Akkor is gyere, még közelebb! Kérdezd meg: nem tehetnék többet? Jó közel lenni. Érzed, hogy szeretnek, hogy hiányzol valakinek, ha nem mész. Mert szüksége van a társaságodra, arra, hogy együtt imádkozz vele. A testvéred, pedig nem is ugyanazok a szüleitek.

Jóföldi Endre


Olvass még:

Karácsonyi istentisztelet más helyszínen

2019-12-24

Karácsony első napján, 25-én a megszokottól eltérő helyszínen, a Kánaán-Házban lesz az Istentiszteletünk, hogy mindazon családok, akik ott laknak, és szeretnének velünk együtt ünnepelni, otthonosan, helyben tehessék! Amennyiben szeretnél velünk együtt ünnepelni Karácsony első napján, úgy kérlek, oda gyere. A cím: Pápa Csatorna utca 8. Várunk szeretettel, hogy együtt ünnepeljük Jézus Krisztus születését!

Áldott Karácsonyt kívánunk Megváltónk születésnapján

2019-12-24

Adventi gyetyagyújtás

2019-12-18

Idén december 22-én megint mi gyújtjuk meg a negyedik gyertyát a Kastély előtt. Ez évben a Keresztkérdés együttes, valamint több ember bizonyságtétele, videók, Zircről Judit és még mások hozzájárulása révén lehetsz részese egy két órás programnak. Aki eljön, apró ajándékkal köszöntjük! Találkozunk?

Ezer ember

2019-12-18

Végre frissült az ezer ember proejktünk oldala, amit itt találhatsz meg! http://ezerember.blogspot.com/ Angolul https://athousandpeople.blogspot.com/ Kérlek, kövesd nyomon az építkezést, és imádkozz értünk!

Imakonferencia, azaz nem lesz istentisztelet

2019-03-29

Kérlek, ne feledjétek el, hogy 2019. március 31-én, vasárnap nem lesz Pápán baptista istentisztelet, helyette Balatonszemesen leszünk a dunántúli imakonferencián, amire bátorítunk mindenkit, hogy jöjjön el!

Házasságedző-terem

2017-06-11

Kora tavasszal újraindult a házasságedző terem. A negyedik alkalom június 11-én lesz A torma és a gyümölcsfa - együttműködés a házasságban téma kapcsán "Kényszerrandi" alcímmel.

Tényleg számít, hogy valaki jár-e házicsoportba vagy sem

2017-05-18

Azt gondolom a legtöbb pásztor és gyülekezeti vezető a Biblia és saját tapasztalata alapján is meg van győződve a házicsoportok fontosságáról. Éppen ezért igyekszünk ilyen rendszert kiépíteni a gyülekezeteinkben, és próbáljuk is bevonni az embereket minél nagyobb számban. Kérdés, vajon mérhető, hogy valóban segít a házicsoport a lelki növekedésben, vagy csak sejtéseink lehetnek?

Egyszerűsített éves beszámoló

2017-05-18

A törvényi kötelezettségeknek eleget téve megjelenítjük a Pápai Sarokkő Baptista Gyülekezet Egyszerűsített éves beszámolóját.

Ezer ember blog

2016-07-01

Elindult az új blogunk, aminek az a célja, hogy azt követve figyelemmel kísérhesse bárki az új gyülekezeti épület létrejöttét.

Isten és a foci

2016-06-15

Lázár Ervin: Foci Odajön a fiam, elgondolkozva néz rám. Mint egy mélytengeri búvár a víz alól, kiemelkedem a munkából, mert látom, hogy valami fontosat akar kérdezni. – Apu, Isten szokott focizni?

Pápai Sarokkő Baptista Gyülekezet  2014 - 8500 Pápa Barát utca 19.  - zoltanboncz@gmail.com - weboldal fejlesztő: Arteries Studio