RSS
Hírek

Olcsó istentisztelet

2010-02-19

Hazafelé tartanak "az" istentiszteletről. Apa, anya, gyerekek. A családfő csak panaszkodik: nagyon gyenge volt a mai prédikáció, nem elég meleg a terem, a hangosítás érthetetlen, az énekeket nem is ismertem, a dob hangos, különben is, hogyan került egyáltalán oda, és aztán persze senki sem jött oda hozzánk a végén. Árad a panasz, szinte vég nélkül.

A család hallgatja, senki nem vitatkozik. Aztán az egyik fiú csak közbeszól: "Apu, azt azért el kell ismerned, hogy nem is volt ez olyan rossz műsor száz forintért".

Az olcsó istentisztelet ellentmondás önmagában. Az Ószövetségben az istentisztelet mindig együtt járt az áldozattal. Sokba került. Áldozatot vittek, nem is akármilyet, elsőszülöttet. A legjobbat, amiben nincs hiba. A mi istentiszteletünk is drága, nagy volt az ára: "Azután vette a poharat és hálát adott, nekik adta, és ezt mondta: Igyatok ebből mindnyájan, mert ez az én vérem, a szövetség vére, amely sokakért kiontatik a bűnök bocsánatára." (Mt. 26.27-28)

Dávid egy alkalommal áldozatra készül. A föld, ahol az oltárnak állnia kell nem az övé. A tulajdonos, amikor megtudja, hogy királya milyen szándékkal jön, ingyen felajánl földet, állatot, tűzifát. Mindent, ami csak az áldozathoz kell. Csak el kell fogadni. Miért is ne? Lényeg az áldozat!? Nem, Dávid másképp gondolkozik: "Így nem! Csak áron veszem meg tőled, mert nem akarok ingyen kapott áldozatot bemutatni Istenemnek, az Úrnak!" (II. Sám 24:24) Mit áldozok Istennek? Maradék időm, maradék erőm, maradék pénzem, maradék tehetségem? Olyan, mintha áldozati állatnak a legrosszabb birkát vitték volna, ami már senkinek sem kell. Miért kellett a legjobb állat? Nem volt mindegy, hogy milyen? De. Istennek egyikre sem volt szüksége. Ő már akkor is a szívet nézte. Olyan imádókat keres, akik nagyon szeretik őt. Akiknek nem számít, hogy mennyibe kerül. Nem számít?

Jóföldi Endre


Olvass még:

Karácsonyi istentisztelet más helyszínen

2019-12-24

Karácsony első napján, 25-én a megszokottól eltérő helyszínen, a Kánaán-Házban lesz az Istentiszteletünk, hogy mindazon családok, akik ott laknak, és szeretnének velünk együtt ünnepelni, otthonosan, helyben tehessék! Amennyiben szeretnél velünk együtt ünnepelni Karácsony első napján, úgy kérlek, oda gyere. A cím: Pápa Csatorna utca 8. Várunk szeretettel, hogy együtt ünnepeljük Jézus Krisztus születését!

Áldott Karácsonyt kívánunk Megváltónk születésnapján

2019-12-24

Adventi gyetyagyújtás

2019-12-18

Idén december 22-én megint mi gyújtjuk meg a negyedik gyertyát a Kastély előtt. Ez évben a Keresztkérdés együttes, valamint több ember bizonyságtétele, videók, Zircről Judit és még mások hozzájárulása révén lehetsz részese egy két órás programnak. Aki eljön, apró ajándékkal köszöntjük! Találkozunk?

Ezer ember

2019-12-18

Végre frissült az ezer ember proejktünk oldala, amit itt találhatsz meg! http://ezerember.blogspot.com/ Angolul https://athousandpeople.blogspot.com/ Kérlek, kövesd nyomon az építkezést, és imádkozz értünk!

Imakonferencia, azaz nem lesz istentisztelet

2019-03-29

Kérlek, ne feledjétek el, hogy 2019. március 31-én, vasárnap nem lesz Pápán baptista istentisztelet, helyette Balatonszemesen leszünk a dunántúli imakonferencián, amire bátorítunk mindenkit, hogy jöjjön el!

Házasságedző-terem

2017-06-11

Kora tavasszal újraindult a házasságedző terem. A negyedik alkalom június 11-én lesz A torma és a gyümölcsfa - együttműködés a házasságban téma kapcsán "Kényszerrandi" alcímmel.

Tényleg számít, hogy valaki jár-e házicsoportba vagy sem

2017-05-18

Azt gondolom a legtöbb pásztor és gyülekezeti vezető a Biblia és saját tapasztalata alapján is meg van győződve a házicsoportok fontosságáról. Éppen ezért igyekszünk ilyen rendszert kiépíteni a gyülekezeteinkben, és próbáljuk is bevonni az embereket minél nagyobb számban. Kérdés, vajon mérhető, hogy valóban segít a házicsoport a lelki növekedésben, vagy csak sejtéseink lehetnek?

Egyszerűsített éves beszámoló

2017-05-18

A törvényi kötelezettségeknek eleget téve megjelenítjük a Pápai Sarokkő Baptista Gyülekezet Egyszerűsített éves beszámolóját.

Ezer ember blog

2016-07-01

Elindult az új blogunk, aminek az a célja, hogy azt követve figyelemmel kísérhesse bárki az új gyülekezeti épület létrejöttét.

Isten és a foci

2016-06-15

Lázár Ervin: Foci Odajön a fiam, elgondolkozva néz rám. Mint egy mélytengeri búvár a víz alól, kiemelkedem a munkából, mert látom, hogy valami fontosat akar kérdezni. – Apu, Isten szokott focizni?

Pápai Sarokkő Baptista Gyülekezet  2014 - 8500 Pápa Barát utca 19.  - zoltanboncz@gmail.com - weboldal fejlesztő: Arteries Studio